Három évet kapott, mert megverte ismerősét

2012.05.17. 12:23

Jogerősen három év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt az eleki férfit, aki egy szóváltást követően életveszélyes sérüléseket okozott ismerősének.

Egy korábbi bűncselekménye miatt pártfogói felügyelet alatt álló, jelenleg 25 éves Balogh László 2010. augusztus 20-án a Békés megyei Kötegyán diszkójában szórakozott. Ismerőseivel hajnalban átment a falu egy borozójához, amely előtt a későbbi sértett muzsikált és énekelt barátaival. A társaság először zenélt a vendégeknek, majd hazafelé készülődtek.

Az ittas vádlottnak ez nem tetszett, ezért kötekedni kezdett. A vita közben a vádlott könyökkel arcon ütötte a sértettet, aki ettől a földre került. Amikor megpróbált feltápászkodni, ismét megütötte őt Balogh. Az áldozat a fejét beütötte az aszfaltba és elvesztette eszméletét.

A sértettet barátai hazavitték, majd két nap múlva – amikor állapota rosszabbra fordult – édesanyja kórházba szállította, ahol megállapították, hogy sérülései súlyosak, összességében közvetlen életveszélyes sérülései vannak. Az idejében elkezdett szakszerű orvosi beavatkozás nélkül akár a férfi halála is bekövetkezhetett volna.

A táblabíróság Balogh Lászlót életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért jogerősen három év börtönre ítélte, valamint elrendelte a rá korábban kiszabott 1 év 10 hónapos, felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is.