Kiemelt beruházás lett a Kossuth tér rekonstrukciója

2012.05.17. 09:55

A kormány május 16-i, 100/2012 számú rendelete szerint csütörtöktől a Kossuth Lajos tér rekonstrukciója és a parlamenti mélygarázs építése nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a tér átépítésének hatósági eljárásait a fővárosi kormányhivatalnál és a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségnél központosította.

A kiemelt beruházások szabályai szerint a hatóságoknak a szokásosnál szűkebb, harminc - esetenként hatvan - napos határidővel kell megadni az engedélyeket az építkezéshez. Az örökségvédelmi törvény április 23-i módosítása szerint a régészeti feltárásokra is csak harminc nap lesz a beruházás területén.

Fotó: Barakonyi Szabolcs

A kormányrendelet alapján a kiemelt beruházás része a Kossuth tér csillapított forgalmú övezetté alakítása, és az ehhez kapcsolódóan a Szent István körút-Bajcsy-Zsilinszky út-József Attila utca-Duna által határolt területen végzett minden átalakítás. De a kiemelt beruházás része a Kossuth téri szobrok eltávolítása és azok más ingatlanon történő felállítása is.

A projekt része a tér rekonstrukciója, a mélygarázs, a látogatóközpont és a Parlamenti Múzeum építése is.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét