Kunhegyesen tartott demonstrációt a Jobbik

2012.05.17. 22:25

A terjedő erőszak ellen tartott demonstrációt a Jobbik Magyarországért Mozgalom csütörtökön Kunhegyesen, amiért május első harmadában három súlyos bűncselekmény történt a környéken. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei kisváros polgármesteri hivatalánál tartott demonstráción a mintegy félezer helyi, illetve térségi településekről érkezett szimpatizáns és érdeklődő előtt Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke, EP-képviselő arról beszélt, hogy „akciójuk célja felhívni a figyelmet a cigánybűnözésre és a mielőbbi cselekvés fontosságára."

Szerinte a bűnözés teljes felszámolásához meg kell várni a Jobbik kormányra kerülését, ám a gettósított, védtelen vidék megmentése azonnali intézkedéseket követel. A párt rövid távon a halálbüntetés visszaállításában és a csendőrség megszervezésében látja a megoldást, tette hozzá, jelezve, hogy utóbbi állományát a jelenleg Afganisztánban szolgáló magyar katonák alkothatnák, akiknek átképzésük után „tűzzel-vassal kellene rendet tenniük”.

Május elején három súlyos bűncselekmény történt a környéken, amiből kettőt Kunhegyesen, míg egyet Kenderesen követtek el. A rablások áldozatai idős emberek voltak, akiket minden esetben brutálisan bántalmaztak, hogy megtudják tőlük, hová rejtették értékeiket. Két embert azóta is kórházban ápolnak, egyikük életveszélyes állapotban van.