Holland férfira csapott le a TEK

2012.05.18. 11:27

A Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységei fogtak el Miskolcon egy holland férfit, akit lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel gyanúsítanak, közölte honlapján a rendőrség. Május 14-én késő este egy nő bejelentést tett a Miskolci Rendőrkapitányság ügyeletére, elmondta, hogy volt élettársa, aki egy holland állampolgár, felment a lakásába, elvette tőle a kocsijának a kulcsát, majd elhajtott.

A járőrök erre arra a helyre mentek, ahol feltételezésük szerint a férfi lehetett, egy miskolci családi házhoz. Mivel információt kaptak arról, hogy a férfi önvédelmi maroklőfegyvert vitt magával, értesítették a TEK-et. A házban végül két férfit találtak, a TEK munkatársai mindkettőt elfogták és előállították.

A házkutatás során előkerült öt különböző méretű és típusú (céllövő puska, géppisztoly, ismétlő karabály) lőfegyver és több mint százötven, eltérő kaliberű lőszer. A családi ház holland állampolgárságú, 59 éves tulajdonosával szemben büntetőeljárás indult. A kihallgatása során kiderült, hogy a fegyvereket és lőszereket nem pusztán tartotta, hanem azokat saját maga hozta Magyarországra. A további eljárást ezért  a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály foganatosítja.