Kigyulladt egy ház Tállyán, a padláson lőszerek lehetnek

2012.05.19. 12:47 Módosítva: 2012.05.19. 14:37

Egy lakatlan ház tetőszerkezete gyulladt ki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tállyán, a padláson valószínűleg különböző lőszerek, gránátok és egyéb robbanóeszközök vannak – mondta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Az Index információja szerint 11 óra körül méteres lángokkal és hatalmas füsttel kezdett el égni a Vörösmarty utcában egy ház. Az utcának ezt a részét lezárták. Kb. fél kettó óta már nem lángol a tető, füst sem igazán van – mondta el egy helyi lakos.

A tállyai szőlőskertekben leállt a munka, mindenki azon tanakodott, hogy mi történhetett. Egy helyi fiatal a Facebookon egy kommentben azt állította, hogy két robbanást is hallott, feltehetően a lángra kapott gránátoktól származott a hang.

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: három fiatalkorú újságpapírt égetett, és valószínűleg emiatt gyulladt meg a lakatlan ház tetőszerkezete. A tulajdonos tíz éve meghalt, azóta áll üresen az épület. A ház falában lévő üregekben több lőszert is volt, ezeket tűzszerészek semmisítik majd meg. Rinyu Zsuzsanna, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője korábban beszámolt arról, hogy szerencsi és encsi tűzoltók oltották a lángokat, és négy embert kellett kiköltöztetni a szomszédból. Személyi sérülés nem történt, és a szomszédos házak is épen maradtak.

Tállya község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a szerencsi kistérségben van. A tokaj-hegyaljai borvidéken fekszik, Miskolctól 45 km-re keletre.