Tinédzserekkel konfirmált Hagyó Miklós

2012.05.20. 15:08
A volt szocialista főpolgármester-helyettes alig három héttel az előtt, hogy a Kecskeméti Törvényszéken elkezdődik bűntetőpere, vasárnap a kelenföldi reformátusoknál konfirmált.

Az Index információi szerint vasárnap a kelenföldi református templomban tartott ünnepélyes istentiszteleten konfirmált Hagyó Miklós. A volt MSZP-s politikus a ceremóniával az egyház teljes jogú tagja lett.

Bár az utóbbi években már nem ritka, hogy felnőtt korúak is csatlakoznak az egyházhoz, az eredeti református szokások szerint a konfirmáción 14-15 éves korban esnek át a fiatalok. Hagyó a nyáron tölti be 45. életévét, és egy gyerekcsoportban tett tanubizonyságot hitéről.

konfirm
Fotó: Reformatus.hu

Az esemény egyéként alig három héttel Hagyó és társai büntetőperének nyitónapja előtt történt. A volt szocialista főpolgármester-helyettesnek június 13-án kell megjelennie a Kecskeméti Törvényszéken, ahol a vádirat ismertetésével kezdődik a tárgyalás.

Az egykori főpolgármester-helyettest és 14 társát folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség.

A volt szocialista főpolgármester-helyettest a 2010-es országgyűlési választások után néhány nappal helyezték előzetes letartóztatásba, majd 2011 februárjától négy hónapig házi őrizetben volt, azóta szabadlábon védekezhet.