Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
3 °C
8 °C

Horogkeresztet festettek Wass Albert debreceni szobrára

2012.05.21. 16:39
Fordított horogkeresztet és náci feliratot festettek Wass Albert debreceni szobrára – mondta a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
DEBRE20120521016
Fotó: Czeglédi Zsolt

Kelemen Éva rendőr hadnagy tájékoztatása szerint állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy a hétvégén megrongálták a nagyerdei Medgyessy sétányon lévő szobrot.

A rendőrség rongálás miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen; a helyszíni szemle után jelenleg adatgyűjtés folyik az elkövető felderítésére mondta a szóvivő.

A hétvégén Tormay Cécile írónő józsefvárosi emléktábláját öntötték le vörös festékkel. A német származású Tormay Cécile történelmi tárgyú regényeivel és közéleti szerepvállalásával lett ismert, a leszbikus írónő 1919-ben létrehozta a Magyar Asszonyok Nemzeti Szövetsége nevű konzervatív-keresztény szellemiségű női szervezetet, amely célja Károlyi Mihály ellenzékének (főképp Bethlen István új pártjának) támogatása volt az 1919-es választásokon.

Május 16-án pedig Kerekiben az életnagyságú Horthy Miklós-faszobrot öntötte le Dániel Péter ügyvéd. A volt kormányzó szobrát szintén vörös festékkel rongálták meg.