Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Súlyos büntetés egy idős nő gyilkosainak

2012.05.21. 16:58
Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt nyolc év börtönre, húsz és tíz év fegyházbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék hétfőn első fokon azt a három vádlottat, akik 2008 novemberében agyonvertek egy idős asszonyt Monoron.

A gyilkosságban bűnsegédként közreműködő elsőrendű vádlottnak, K. Zsoltnak nyolc évet kell letöltenie fiatalkorúak börtönében, a másodrendű vádlottat, F. Ernőt (tettesként) húsz év fegyházra, míg a harmadrendű vádlottat, K. Attila Lászlót (bűnsegédként) tíz év fegyházra ítélte Szalay Csaba büntetőtanácsa.

Az ügyész és az elsőrendű vádlott három nap gondolkodási időt kért, a másod- és a harmadrendű vádlott felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

A vádirat szerint az egymást régóta ismerő monori vádlottak 2008. november 29-én késő este találkoztak, majd F. Ernő (az elsőrendű vádlott rokona) felvetette, hogy ki kellene rabolni egy közelben lakó idős asszonyt. Mielőtt elindultak volna F. Lajosné házához, mindhárman kesztyűt vettek magukhoz, útközben pedig hogy bátorságot gyűjtsenek hígítót szívtak, emiatt bódult állapotba kerültek.

A sértett házánál talált vascsövek közül a tippadó másodrendű vádlott kiválasztott egyet, mondván: „ha lesz valami, akkor majd ő elintézi”. Ezt követően kikapcsolták a lakás áramellátását, mire az idős nő elemlámpával a kezében kilépett az udvarra, hogy szétnézzen. Csupán a küszöbig jutott, akkor a vádlottak megtámadták. A náluk lévő vascsővel agyonverték, majd elhúzták az útból, hogy bejussanak a házba, ahol arany ékszereket, és mintegy 900 ezer forintot vettek magukhoz.

Nemcsak az asszony hosszú évek alatt összegyűjtött pénzét rabolták el, hanem tányérokat, festményt, szamovárt és egy televíziót is magukkal vittek.

A szakvélemények szerint az idős nő súlyos koponyaűri sérüléseibe akkor halhatott bele, amikor a három férfi elhagyta a helyszínt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!