Hatszázmilliót kap a versenyszféra-fórum

2012.05.22. 19:15
A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) számára 600 millió forintot csoportosít át a kormány az idei költségvetésben.

A Magyar Közlöny keddi számában megjelent kormányhatározat szerint a 2012-es büdzsében a Miniszterelnökség fejezeten belül új alcímet hoznak létre a VKF-fel kapcsolatos kiadásokra.

A kormány a határozatban a VKF feladatainak ellátásához 600 millió forint egyszeri átcsoportosítását rendeli el elszámolási, a fel nem használt rész tekintetében pedig visszafizetési kötelezettséggel a rendkívüli kormányzati intézkedések cím terhére.

A közlönyben megjelentek szerint az átcsoportosítást azonnal végrehajtják, annak felelőse pedig a nemzetgazdasági miniszter. Az elszámolásra és a visszafizetési kötelezettség teljesítésére egyaránt 2013. február 15-ét jelölte meg a kormány.

A munka világát érintő kérdések egyeztetésére februárban alakult meg a kormány, valamint a versenyszféra munkaadói és munkavállalói szervezeteinek képviselőit tömörítő állandó konzultációs fórum.

A munkáltatókat a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ), és az ÁFEOSZ-Coop Szövetség képviseli a fórumon. A szakszervezeti szövetségek közül a Liga, a Munkástanácsok Országos Szövetsége, valamint a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) vesz részt a VKF-en.