A hódmezővásárhelyi Fidesz Almási Istvánt javasolja polgármesternek

2012.05.24. 19:32

Almási István jelenlegi alpolgármester jelölését támogatja a hódmezővásárhelyi polgármesteri posztra a Fidesz és a KDNP helyi csoportja – közölte a két szervezet csütörtökön közös közleményben.

A két szervezet csütörtökön közös taggyűlést tartott, amelyen részt vett Lázár János polgármester, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke.

A szervezetek egyhangú döntést hoztak arról, hogy Almási István alpolgármester jelölését támogatják a vélhetően a nyár végén esedékes hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson – áll a közleményben.

Lázár János
Lázár János
Fotó: Kovács Tamás

Az alföldi városban azért tartanak időközi választást, mert Lázár János, aki tíz éve irányítja a települést, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárként folytatja majd munkáját, így le kell mondania polgármesteri posztjáról.

A közlemény szerint Semjén Zsolt az ülésen kiemelte, Almási István 18 éve önkormányzati képviselőként, 12 éve alpolgármesterként dolgozik a városért, tevékenysége, tapasztalata és elkötelezettsége garanciát jelent Hódmezővásárhely hosszú távú, biztos és kiszámítható fejlődésére.

A Fidesz és a KDNP közös jelöltjének személyéről a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás kiírását követően – a helyi szervezetek ajánlása alapján – a pártelnökségek hoznak végső döntést.

Almási István 1944. július 12-én született a Békés megyei Eleken. 1968-ban a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán szerzett, magyar-ének-zene szakon, általános iskolai tanári, majd 1979-ben népművelői diplomát. Szülőfalujában, majd Hódmezővásárhelyen dolgozott tanárként. 1975-től a vásárhelyi Petőfi Művelődési Központ népművelője, a következő esztendőtől igazgatója volt, 1983-tól 2000-ig a Németh László Városi Könyvtárat vezette. 1994-től önkormányzati képviselő, 2000-től a város alpolgármestere, 2003 óta pedig a KDNP helyi elnöke.

Munkájáért több más elismerés mellett 1995-ben Pro Urbe Hódmezővásárhelyért díjjal, 2010-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki.