Csiksomlyói zarándokok busza gyulladt ki Erdélyben

2012.05.25. 10:44 Módosítva: 2012.05.25. 13:50

Kigyulladt egy magyarországi zarándokokat szállító busz a Maros megyei Balavásár közelében péntek délelőtt. A magyar rendszámú busz a csíksomlyói búcsúra szállított zarándokokat. Az Agerpres hírügynökség jelentése szerint az utasoknak sikerült még a tűz elterjedése előtt elhagyni a buszt, senki sem sérült meg.

Liviu Danciu, a Maros megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, a tüzet helyi idő szerint 9 óra 37 perckor jelezték, elsőként a balavásári és az erdőszentgyörgyi tűzoltókocsi ért a helyszínre, de két marosvásárhelyről kiküldött tűzoltókocsi is bekapcsolódott az oltásba. A buszon hetvenegy utas és két sofőr utazott, valamennyiüknek sikerült időben elhagyni a járművet, amely szinte teljes egészében kiégett. Az oltás idején a Balavásár-Szováta országúton mindkét irányban szünetelt a forgalom.

Sagyebó István, Balavásár polgármestere elmondta, személyesen is járt a helyszínen. Tájékoztatása szerint budapesti zarándokok utaztak az autóbuszon. "Az utaslistát ellenőriztük, meggyőződtünk, hogy mindenki leszállt a buszról" – nyilatkozta a polgármester. A csomagok egy részét azonban nem sikerült megmenekíteni. Az oldalsó csomagtérből sikerült kiszedni a csomagokat, de a motorhoz közelebb levő hátsó pótcsomagtartóban lévők megégtek, vagy megsérültek.