Jusztin
13 °C
30 °C

Karsai József kielégítő állapotban van

2012.05.25. 10:59 Módosítva: 2012.05.25. 11:00

Öngyilkosságot kísérelt meg csütörtök este Karsai József, Battonya független polgármestere, késő este az orosházi kórházba szállították, írja a beol.hu.

Kalmár Mihály, a kórház főigazgatója péntek délelőtt elmondta: Karsai József nincs életveszélyben, állapota kielégítő, jelenleg a szakmailag indokolt vizsgálatok folynak.

A beol.hu azt írja, hogy Battonya polgármesterére egy búzaföldön találtak rá, Karsai a kórházba szállítás közben értesítette a portál újságíróját. Azt mondta: "ötven szem gyógyszert vettem be. Lehet, hogy ezek az utolsó mondataim. Nem tudom elviselni, hogy ártatlanul ítéltek el a bíróságon" – utalt a Battonyai Városi Bíróság hétfői, vele szemben hozott elmarasztaló ítéletére.

Karsai Józsefet Simonka György, Pusztaottlaka polgármestere (Fidesz) jelentette fel a 2008-as dinnyeblokád után, amikor a térség dinnyetermelői az Auchan parkolójában az alacsony ár miatt felborították a dinnyeszállítmányokat. Karsai József ellen a vád kényszerítés kísérlete volt, ebben bűnösnek találta a bíróság, és egymillió forintra büntette.

Karsai József a parlamentben
Karsai József a parlamentben
Fotó: Huszti István

Az öngyilkossági kísérlet után, csütörtök este Karsai József az ítéletről azt mondta: "elvették a becsületem. Ilyen világban nem akarok élni, ahol ártatlanokat büntetnek meg".

Karsai József  2011 júniusában bejelentette, hogy éhségsztrájkra készült, vállalja a halált is, tiltakozva a kormány politikája ellen, de orvosi tanácsra elállt a demonstrációtól.