Ágnes
2 °C
11 °C

Megtalálták a portugál diák holttestét

2012.05.25. 07:32

Négy kilométerre az Erzsébet hídtól, a Kvassay zsilipnél találták meg annak a 20 éves portugál cserediáknak a holttestét, aki május 11-én ugrott a Dunába, írja a Blikk.

Gonsalo Ferraz egy budai buliból tartott hazafelé Pestre, amikor egy barátjával az az ötlete támadt, hogy ugorjanak a hídról a Dunába, majd ússzanak a partra. Az ugrást csak egyikőjük élte túl, Gonsalo Ferraz eltűnt.

A fiút a dunai vízi rendészet és egy tűzoltóhajó is kereste. A fiatal diák családja már a tragédia napján Budapestre érkezett. Végig abban reménykedtek, hogy a fiú kiúszott a partra és előkerül. A család teleragasztotta plakátokkal a várost, pár hívást kaptak is, amelyekben azt állították, látták Gonsalót, de mindegyikről kiderült, hogy tévedés.

A fiatalember tavaly szep­tember óta tanult Magyarországon, kiváló úszó volt. Május 11-én a Duna nyolc fokos volt. A folyó körülbelül 15-20 méterre van az Erzsébet híd járdaszintjéről. Ilyen magasságból akár 70 kilométer/órára is felgyorsulhatott a fiú teste, szakértők szerint a vízbe csapódás ilyenkor ahhoz hasonló is lehet, mintha valaki betonra zuhanna.

A fiú testét csütörtökön reggel találták meg négy kilométerre eltűnése helyétől. A holttestet a Kvassay-zsilip előtti öbölben dobta ki a folyó. Az ügyeletes vette észre, aki egyből értesítette a rendőrséget, akik motorcsónakkal érkeztek a helyszínre. A test az erőművet üzemeltető uszadékfelfogóban akadt meg.