Hatósági ellenőrzések mellett nyitott a Zöld Pardon

2012.05.26. 14:58
Péntek este részlegesen megnyílt a Zöld Pardon és a külön tagsági kártyával látogatható Szeparé. Mivel a nyitásig nem rendeződött valamennyi engedélyeztetési ügy, csak ezer-ezer főt engednek be a két területre. A szórakozóhelyet több hatóság is ellenőrizte, szabálytalanságot azonban nem találtak.

Hamza Gergely, a Zöld Pardon szóvivője az Indexnek elmondta, péntek éjjel több ellenőrzés is volt a szórakozóhelyen, de egyik hatóság sem talált semmilyen kivetnivalót a hely működésében.

Az újbudai szórakozóhelyet a közterület-felügyelet mellett a XI. kerületi rendőrkapitányság két alkalommal is ellenőrizte: napközben helyszíni bejárást tartottak, illetve este a rendőrség forgalomtechnikai ügyekkel foglalkozó munkatársai felügyelték a forgalmat a szórakozóhely körül. Mellettük a katasztrófavédők is ellenőriztek, de ők sem találtak szabálytalanságot, mondta Hamza.

Péntek este a Rákóczi híd budai hídfőjénél
Péntek este a Rákóczi híd budai hídfőjénél
Fotó: Beliczay László

„A hatósági ellenőrzések ellenére a nyitás zökkenőmentes volt" – mondta a szóvivő. Hogy pontosan hány vendég volt az első estén, Hamza nem tudta pontosan megmondani, de mint hozzátette, sem a Zöld Pardonban, sem a Szeparéban nem haladta meg maximális, kétszer ezer fős létszámot.

Ugyanis a szórakozóhely még vár az ügyben eljáró V. kerületi önkormányzat döntésére, az ezer fő feletti beengedéshez szükséges zenés rendezvénytartási engedélyeztetési eljárás eredményére. „Reményeink szerint nemsokára ennek is birtokában leszünk, de a megszerzéséig, az átmeneti időszakban a 2-szer 1000 fős vendégszámra szigorúan figyelnünk kell" – olvasható a zoldpardon.blog.hu-n.

Fotó: Beliczay László

Az Origo pénteken írta meg, hogy a Zöld Pardon kérésére jelölt ki új eljáró hatóságot a kormányhivatal a szórakozóhely nyitáshoz szükséges engedélyeinek elbírálásához, így került át a XII. kerületi építési hatóság hatásköréből az V. kerületi önkormányzathoz a hónapok óta húzódó ügy. A Zöld Pardon ügyében eljáró XII. kerületi önkormányzat áprilisban utasította el a szórakozóhely építési engedély iránti kérelmét. A hely azóta nem tudott megnyitni.