Nyíracsádon nem látták a meccset

2012.06.01. 19:51
A viharos szél tetőket sodort el, tűzfalakat döntött le. Sok házban nincs áram.

Több mint 30 lakóházat rongált meg a viharos szél pénteken a Hajdú-Bihar megyei Nyíracsádon.

Négy utcában összesen mintegy 60-70 lakóházban nincs áram, mert a szél több villanyoszlopot is kidöntött. Sok háznak nemcsak a tetőszerkezetét sodorta le a szél, hanem a tűzfalait is kidöntötte.

Nagyné Jobbágy Ildikó jegyző az MTI-nek elmondta: egyelőre nincs olyan ház, amely lakhatatlanná vált, de szükség esetén az önkormányzat 30-40 embert el tud helyezni a közösségi házban. A tűzoltóság és az áramszolgáltató szakemberei folyamatosan dolgoznak a helyreállításon. Nyíracsádról és a szomszédos négy településről az összes fóliát felvásárolta az önkormányzat, ezeket a városházán osztják ki. Mivel a károsultak közül szinte senkinek sincs biztosítása, a kormányzati vis maior keretből szeretnének igényelni forrást a helyreállításhoz.

DEBRE20120601007
Fotó: Czeglédi Zsolt

A településen több melléképület teljesen összedőlt. Sok lakó az utcákra ment ki és próbál segíteni a tűzoltóknak, míg mások már fóliázzák házaikat. Az önkormányzat a polgári védelmi hatóság 12 emberét helyezte készenlétbe, ők forgalomirányítási feladatokat látnak el és segítenek beszerezni a kárelhárításhoz szükséges eszközöket.

Áram a késő éjszakai órákban lesz megint.