Tovább nőhet Verókék bűnlajstroma

MTI/Index
2012.06.01. 18:17

Ismét gyanúsítottként hallgatta ki Verók István volt VI. kerületi polgármestert és az akkori önkormányzat teljes szocialista és szabad demokrata frakcióját, valamint három korábbi jegyzőt a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Az MR1-Kossuth Rádió Krónika című műsorában este elhangzott: a gyanú szerint áron alul, versenyeztetés és részben értékbecslés nélkül adtak el három Andrássy úti ingatlant, valamint több, önkormányzati tulajdonban lévő tetőtéri lakást. A nyomozók szerint a 21 gyanúsított a szabálytalan ingatlanértékesítések előkészítésével, illetve megszavazásával több mint kétmilliárd forinttal károsította meg a VI. kerületi önkormányzatot.

Mint elhangzott: a volt VI. kerületi MSZP-s polgármester és az előző önkormányzat szocialista, illetve szabad demokrata tagjai ellen egy másik ingatlanügy miatt a bíróságon is folyik egy büntetőeljárás. Abban százmilliós károkozással vádolja őket az ügyészség.

A már folyó ügy vádirata szerint a terézvárosi vezetők áron alul, versenytárgyalás nélkül adtak el egy Andrássy úti palotát az ajánlattevő kft-nek, 128 milliós kárt okozva a kerületnek.  • Hírek
  • Bankszámla