Vádat emelnének Toroczkai ellen

2012.06.02. 12:04
Vádemelést kezdeményezett Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság a fővárosi Bank Centernél március 15-én történtek ügyében.

Toroczkai László március 15-én több mint száz társával bement az V. kerületi Bank Centerbe, hogy petíciót adjon át a Nemzetközi Valutaalap képviselőjének. Az épületben vitatkoztak a portaszolgálattal, majd több, a futballmeccsekről ismert fáklyát gyújtottak meg.

A BRFK közlése szerint a Toroczkai László ellen kényszerítés bűntettének kísérlete miatt indított nyomozás vádemelési javaslattal zárult. A Bank Centerben történt jogsértések ügyében az iratismertetés megtörtént, a nyomozati anyagot a nyomozóhatóság vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

A BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Főosztályán még folyamatban van egy büntetőeljárás garázdaság gyanúja miatt. A BRFK korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a rendőrség tíz embert azonosított azok közül, akik március 15-én a budapesti Bank Center épületébe behatolva pirotechnikai eszközöket hoztak működésbe, ezért velük szemben garázdaság miatt indult eljárás.