Vasárnap jó idő, hétfőtől enyhe lehűlés

2012.06.03. 10:40 Módosítva: 2012.06.03. 10:41

Vasárnap nyárias, többnyire napos idő lesz, de északkeleten, keleten elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. Erős délnyugati szél mellett a hőmérséklet 24-30 fok között alakul a délutáni órákban.

A jövő hét elején egy mediterrán ciklon miatt enyhe lehűlés jön, a hőmérséklet kedden akár 21 fokig is visszaeshet és megnövekszik a csapadék mennyisége.

Az időkép előrejelzése szerint hétfőn a több-kevesebb napsütést követően egy hullámzó hidegfront hatására nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet és egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Heves zivatarok is kialakulhatnak jégeső, felhőszakadás, szélvihar kíséretében. A hőmérséklet a délutáni órákban 21 és 31°C között alakul.

Kedden eleinte többfelé, majd inkább már csak keleten várható eső, zápor, keleten helyenként zivatar. Szeles, kissé hűvös napunk lesz.

Szerdától sok napsütésre van kilátás, csak időnként növekszik meg a felhőzet, legfeljebb mutatóban alakulhat ki egy-egy záporeső, így hajnalban az ország nagy részén zavartalanul lesz megfigyelhető a Vénusz-átvonulás.