Meghalt egy munkás a Hankook-gyárban

2012.06.04. 10:46

Halálos munkahelyi baleset történt ma reggel a Hankook Tire Magyarország Kft. dunaújvárosi-rácalmási üzemében – írta meg a Fejér Megyei Hírlap.

A lap értesülései szerint 6:44 perckor az alapanyagkeverő-gép kürtőjénél sérült meg egy munkás: a 23 éves mezőfalvai fiatalember az egyik gyártósoron karbantartási munkálatokat végzett, egy létrán állva a gép belsejében dolgozott, amikor annak ötszáz kilogrammos ajtaja becsapódott. A férfi leesett a létráról és eltörött a nyakcsigolyája, amelynek következtében meghalt. A munkás azonnal meghalt.

A mentők rövid tájékoztatásukban a lapnak elmondták, hogy a munkáson már nem tudtak segíteni.

A halálos munkahelyi baleset körülményeit a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság a munkavédelmi felügyelőség bevonásával közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja – írta a rendőrség a honlapján.

A Hankook eddig 550 millió eurót fektetett be Magyarországon. A cég 2007-ben megnyitott első üzeme után elkészült, és nemrég elérte teljes gyártókapacitását a 230 millió eurós beruházással megépült második gyáregység is.

Május 24-én írta meg az MTI, hogy teljes gyártókapacitással dolgozik a Hankook Tire Magyarország Kft. rácalmási gyárának mindkét üzemegysége, naponta 34 ezer darab gumiabroncs készül el az üzemben. A 230 millió eurós beruházással 2010 októberére kiépült gyártókapacitással az idén már 12 millió gumiabroncs gyártását teszi lehetővé. Tovább nőtt az üzemben a foglalkoztatottak száma, az idén már 2100 munkavállaló dolgozik a gyárban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport