Tagadnak a korrupcióval gyanúsított főrendőrök

2012.06.04. 14:31

A Központi Nyomozó Főügyészség két vezető beosztású rendőr és kétcivil személy ellen folytat nyomozást korrupciós bűncselekmények elkövetése miatt, áll az ügyészség közleményében.

A főügyészség 2012. februárja óta nyomoz a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettének gyanúja miatt. Ennek keretében a Központi Nyomozó Főügyészség – a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Terrorelhárító Központ, a Készenléti Rendőrség és speciális egységek részvételével – a 2012. május 31-én megkezdett akció keretében két vezető beosztású rendőrt, valamint két civil személyt fogott el, számos helyen házkutatást tartott, az elfogottakat korrupciós bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette, illetve gyanúsítottként hallgatta ki.

A gyanúsítottak tagadták a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését, majd pedig megtagadták a vallomástételt és panaszt jelentettek be a megalapozott gyanú közlése ellen. A főügyészség indítványa nyomán, a nyomozási bíró 2012. június 03. napján a négy gyanúsított előzetes letartóztatását egy hónapi időtartamra elrendelte. Az ügynek jelenleg is négy gyanúsítottja van.

A nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség tavaly áprilisban felállított Korrupció Elleni Ügyek Osztálya folytatja, amelyet kifejezetten az ilyen szerteágazó, nagy tárgyi súlyú korrupciós ügyek vizsgálatára hozta létre a legfőbb ügyész. A nyomozás érdekére tekintettel, pillanatnyilag semmilyen további információt nem adnak.