Gyalogost gázolt, karambolozott az ellopott kisteherautóval

2012.06.05. 13:59 Módosítva: 2012.06.05. 14:41

Rövid idő alatt három súlyos balesetet okozott egy autótolvaj, aki a fővárosi Flórián téri aluljáróból vitt el egy italszállító kisteherautót kedden dél körül, értesült az Index.

Tudósítónknak a helyszínen szemtanúk elmondták: a cég munkatársai épp árut pakoltak a platóról, amikor az ismeretlen férfi felugrott a vezetőfülkébe, és elindult a nyitott rakterű kocsival a Pacsirtamező utcán a belváros irányába. Az egyik áruszállító megpróbálta leállítani, de csak a platóra tudott felkapaszkodni.

Az autótolvaj először felhajtott a gyalogosrámpán, majd elakadt az ott lévő platánfa alacsonyra nyúló ágaiban. Ekkor majdnem sikerült megállítani, de beleállt a gázpedálba és továbbhajtott, mondta az Indexnek az alkalmazott, aki próbálta visszaszerezni a teherautót.

Az ámokfutó a teherautóval a járdáról az úttestre hajtott, ahol először egy nőt gázolt el a zebrán a főposta vonalában, majd néhány száz métert megtéve két autóval – egy külföldi rendszámú Volkswagennel és egy Suzukival, ez utóbbival frontálisan – karambolozott.

Az autótolvaj ezután kipattant a vezetőfülkéből és futni kezdett, de nem sikerült elmenekülnie, hárman, két járókelő és az áruszállító végül elkapta. A rendőrök vitték el a helyszínről fél kettő körül.

Az ámokfutáshoz nagy erőkkel érkeztek ki a rendőrök és a tűzoltók, utóbbiak beavatkozására nem volt szükség, üzemanyag nem folyt, csak a helyszínt biztosították.

Valics Dezső, a mentőszolgálat sajtóügyeletese kérdésünkre elmondta: egy súlyos és egy könnyű sérültet vittek a János kórházba.

Az Index úgy tudja, hogy az elgázolt nőt súlyos sérülésekkel vitték kórházba, és megsérült a karambolos Suzuki egyik utasa is. Az autótolvaj kisebb horzsolásokat szenvedett, amikor a gázolás után leugrott a platóról.

Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője kérdésünkre megerősítette az információkat. Az elkövető egy 35 éves férfi, eljárás indult ellene.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport