Ötmillióba került az iPades alaptörvény

2012.06.05. 17:20

Ötmillió forintért készült el az alaptörvény díszkiadásának iPadre optimalizált, magyar és angol nyelvű változata. Ebben az árban benne van az így elkészült alaptörvény-díszkiadás feltöltése is az Apple Appstore-ba - derül ki a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium idei, május 23-án összesített szerződéseinek listájából, amelyet a kormányzati honlapon tettek közzé.

Ugyancsak az új alaptörvényhez kapcsolódik az a 440 ezer forint értékű, már teljesített megállapodás, amelyet a Szépirodalmi Könyvkiadó Kft.-vel kötött a tárca a "Magyarország Alaptörvénye 2011. április 25. című díszalbum belívének műfordítására magyar nyelvről angol nyelvre". A listában szerepel még például egy 66,4 millió forintos szerződés a Design Terminál Nonprofit Kft.-vel az országkép-stratégia kialakításában való közreműködésre, továbbá egy 36 millió forintos keretösszegű, az idei évre szóló szerződés az Ormai és Társai CMS Cameron MCKenna LLP Ügyvédi Irodával jogi tanácsadásra az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos feladatköréhez kapcsolódóan.

A minisztérium ezeken kívül egy 40 milliós szerződést kötött az IFUA Horváth & Partners Kft.-vel - hogy a cég szeptember végéig elemezze, milyen a tárcák működése "a stratégiai tervezés szempontjából", valamint egy 1,25 millió forintosat a Sze-Szi Press Kulturális Szolgáltató Bt.-vel az egyes nemzetközi pénzügyi szervezetekkel való kapcsolattartásért felelős tárca nélküli miniszter tevékenységével kapcsolatos rendezvényekről fotódokumentáció készítésére, a fotók archiválására, továbbá kommunikációs célú riport- és portréképek, kiadványok készítésére.