Vizoviczki feljelentőit zsarolja a Vadász

2012.06.06. 20:07 Módosítva: 2012.06.06. 20:15
Megzsarolta a rendőrséget egy magát Vadásznak nevező ismeretlen a napokban kipattant korrupciógyanús üggyel összefüggésben egy emailben. Pintér Sándor nem hátrál meg.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat korrupciós bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt a közelmúltban feljelentést tett vezető beosztású rendőrök és civil személyek ellen. Azt követően, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség nyilvánosságra hozta a büntetőeljárás megindítását, egy ismeretlen e-mailt juttatott el a szolgálat elektronikus levelezési rendszerébe, azzal a szöveggel: "Az arcotok már megvan, 10 000 000 millió forint minden emberetekért. Vadász"

A BM közleményében úgy fogalmazott: "Magyarország belügyminisztere felhívta a rendvédelmi szervezetek vezetőit a méltó válasz megadására".

"Pintér Sándor biztosítja a rendészeti szervek állományának valamennyi, tisztességgel dolgozó munkatársát, hogy az irányítása alatt álló testületek képesek megvédeni az állományt és családtagjaikat" - írta a tárca, hozzátéve: "a nyilvánvaló zsarolás nem befolyásolja a Belügyminisztérium meghatározó célkitűzései, a korrupció elleni harc, az alvilág felszámolására irányuló tevékenységek végrehajtását".

"A Belügyminisztérium eltökélt: nem enged teret egyetlen zsarolási célú felhívásnak sem" - olvasható a közleményben.

A belügyminiszter egy keddi sajtótájékoztatón, kérdésre válaszolva azt mondta: az ügy felderítése azért volt komplikált, mert olyan rendőri vezetőkről van szó, akik részt vettek a szervezett bűnözés elleni műveletekben. Ha a nyomozás más rendőri vezetők felelősségét is megállapítja, további személycserék is történhetnek.

A Központi Nyomozó Főügyészség múlt pénteken közölte: gyanúsítottként hallgatta ki H. Lajost, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szervezett bűnözés elleni főosztálya speciális bűncselekmények elleni osztályának vezetőjét és K. Tamást, a BRFK közrendvédelmi főosztályának vezetőjét, akikkel vezető beosztású hivatalos személy által részben kötelességszegéssel, részben hivatali helyzetével visszaélve, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntette, valamint V. László és V. István civil személyeket, akikkel hivatali vesztegetés megalapozott gyanúját közölte.

Az ügyészség gyanúja szerint az ügy egyik gyanúsítottjának, V. Lászlónak több budapesti éjszakai szórakozóhelyen üzleti érdekeltsége van, illetve többnek a működését ténylegesen is irányítja. Neki dolgozott a másik gyanúsított, V. István, akinek a feladata az volt, "hogy e szórakozóhelyek zavartalanul, nagy forgalommal, illegális rendőri védelem alatt működjenek, valamint a konkurens szórakozóhelyeken - ezek bezárása érdekében - razziákat tartsanak". Ezenfelül tájékoztatnia kellett V. Lászlót az esetlegesen ellene irányuló rendőri eljárásról.

A bíróság az őrizetbe vett két rendőrtisztet, a vállalkozót és egyik emberét vasárnap 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte.

A főügyészség kedden újabb két rendőrt hallgatott ki és vett őrizetbe; G. Imrével "vezető beosztású hivatalos személy által részben kötelességszegéssel, részben hivatali helyzetével visszaélve, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett vesztegetés", míg K. Attilával "hivatalos személy által kötelességszegéssel, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett vesztegetés" bűntett megalapozott gyanúját közölték. A hvg.hu szerint az egyik előállított az NNI-nél dolgozó Gulyás Imre, akinek a vezetői megbízatását hétfőn vonta vissza Hatala József országos rendőrfőkapitány.

A vezető beosztású rendőri vezetőket érintő korrupciógyanús ügynek így már összesen hat gyanúsítottja van.