16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 0
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 0
Portugália 0
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 0
Brazília 0

Budapesten kezelik a megvert arab sakkozót

2012.06.12. 12:59

Az Egyesült Arab Emírségek nagykövetsége szervezésében Budapesten folytatódik Szaúd Mohamed al-Marzúki gyógykezelése, az ügyészség ezért egyelőre nem tudja a helyszínen kikérdezni a sakkvezetőt, mondta Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

A férfi azt állítja, hogy június elején, egy éjszaka rendőrök bántalmazták Szegeden. Az ügyben ismeretlen tettes ellen bántalmazás hivatalos eljárásban bűntett gyanúja miatt indított nyomozást a szegedi nyomozóügyészség. A sakkozót korábban a betegágya mellett is meghallgatták az ügyészek, de szeretnék, ha a helyszínen, az újszegedi Szent-Györgyi Albert utcában is elmondaná a vele történteket.

Az ügyészség az eset napján a férfi társaságában tartózkodó Szálim Abdur-Rahmánt is meg kívánja hallgatni, a fiatal férfi azonban hazautazott, így interneten keresztül kérdezik majd ki. A sportvezető a 18 éves sakkozót kísérte el Szegedre, ahol a fiatalember Lékó Péterrel készült az augusztusi athéni junior sakkvilágbajnokságra.

A hatóságok az esetet rögzítő térfigyelő kamerák felvételei alapján keresnek egy szemtanút is, aki láthatta a történteket, őt is tanúként hallgatnák meg. A sakkvezető a korábbi kihallgatása előtt azt mondta, nem kíván nyilatkozni az őt ért támadásról a magyar sajtónak. A kórház sem adhatott felvilágosítást egészségi állapotáról.

Az arab ország The National című lapjának korábbi beszámolója szerint a férfinak öt bordája eltört, a mellkasán és a hátán számos zúzódás keletkezett, és asztmásként a verés közben rövid időre a légzése is leállt.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság (CSMRFK) szóvivője az újságcikkre reagálva közölte, hogy a hatályos jogszabályok alapján a folyamatban lévő eljárással kapcsolatban kizárólag az ügyészség adhat tájékoztatást. Szenti Szabolcs úgy fogalmazott , hogy a sajtóban megjelent nyilatkozatokat a CSMRFK akkor sem kommentálhatja, ha egyébként azt szívesen tenné, mivel azok számos állítását cáfolni tudná.

Az Abu-Dzabiban szerkesztett újság kedden közölt írása szerint a magyarországi iszlám közösség felajánlotta, hogy rehabilitációs kezelést szervez Szaúd Mohamed al-Marzúkinak, hogy megismerhesse „az ország szebbik oldalát". Egy kéthetes hévízi kúrát ajánlottak fel a férfinak, és meghívták Nagypáliba, illetve Nagyvisnyóra, ahol megismerhetné az ország természeti értékeit és hagyományait.  • Hírek
  • Hírek