Délkeleten felhőszakadás, jégeső is lehet

2012.06.12. 10:58

Kedd délelőtt már az ország jelentős részén esik, a Dél-Dunántúlon változó intenzitással, de az Alföldön néhol már zivatargócok is kialakultak, tudtuk meg az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) sajtóügyeletesétől. Budapest egyes részein várhatóan a déli órákban kezd esni az eső.

Délen és keleten akár felhőszakadás, jégeső is lehet, itt helyenként a 20 mm-t is meghaladhatja majd a csapadék mennyisége. Szinte az egész országban gyakran lesz erősen felhős az ég napközben, de késő délután, este nyugat felől elkezd felszakadozni a felhőzet.

Napközben 20-26, éjszaka 10-16 fok lehet. Éjszaka északon még előfordulhatnak záporok, ezért és a lehűlés miatt reggelre erősen párás lesz több helyen a levegő, ködfoltok is kialakulhatnak.

Szerdán északon és nyugaton még lesznek felhős területek, a délkeleti országrész kivételével előfordulhat elszórtan egy-egy zivatar, de az ország nagy részén már nem lesz jelentős csapadék. Északkeleten ugyanakkor viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet 20-25 fok között alakul majd.

A szupercella.hu szerint kedden több helyen is várható szupercella kialakulása, délkeleten pedig akár tornádót sem lehet kizárni, miközben a napok óta térségünkben tartózkodó hullámzó frontrendszer a következő 24 órában elhagyja az országot.