Megverték Pest belvárosában, mert zsidó

2012.06.12. 23:29
Zsidó származása miatt vertek meg egy idős férfit Budapesten. A férfi állítása szerint hazafelé tartott, amikor belekötöttek, elgáncsolták, ütlegelni kezdték, közben hangoztatták, azért kapja, mert zsidó.

Egy hetven év körüli idős férfit vertek meg származása szerint pénteken a belvárosban. Arcát és hangját nem vállalta az RTL Klub híradójának, de elmesélte, hogy hazafelé tartott, mikor fiatalok támadtak rá, akik földre lökték és arcát ütötték ököllel, zsidó származását hangoztatták és azért bántalmazták.

Még mindig fél, ezért nem akarja, hogy az arcát mutassák.

Az eset pár száz méterre történt a Dohány utcai zsinagógától, a területen sok a térfigyelő kamera. A BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Főosztálya közösség tagja elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított ismeretlen tettesek ellen.

Az elmúlt hetekben több holokauszt-emlékművet meggyaláztak, a székesfehérvári zsidó temető sírjait is megrongálták, egy héttel ezelőtt pedig Schweitzer József volt főrabbit érte szóbeli inzultus a nyílt utcán, amikor hazafelé tartott. Az eset kapcsán akkor a köztársasági elnök szólított fel a gyűlölethullámmal szembeni aktív ellenállásra.