Barikád, ajtóbetörés és könnygáz egy III. kerületi lakásban

2012.06.15. 17:28 Módosítva: 2012.06.15. 17:29

Szomjas György-filmbe illő jelenetek után tudott behatolni a bírósági végreható pénteken egy III. kerületi, Búza utcai lakásba. Volt élő online közvetítés is, a jobboldali, illetve pornográf online munkásságáról ismert Sodi jóvoltából.

Szélsőjobbos weboldalakon már napok óta készültek arra, hogy demonstrációvá alakítják a hitelét fizetni képtelen család lakásának visszafoglalását.  Az esetről a Youtube-ra feltett videók ismertetőjében az olvasható, hogy a 11 milliós hitel után a bank 30 millió forintot követel. A család egyik lakását már elvették, ha ezt is elveszik, még mindig marad 10 milliós tartozásuk.

23 embert állítottak elő

A rendőrök a helyszínről 23 embert állítottak elő a kerületi kapitányságra, szabálysértési eljárás indult ellenük. Egyikükkel szemben tiltott önkényuralmi jelkép használata miatt körözés volt érvényben, őt a kerületi rendőrök a körözést kibocsátó szervnek adják át - közölte honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A lakásban kábé negyvenen voltak. Az egyébként átlagosan kinéző, már kiürített ingatlan jellegzetessége volt, hogy két vécé volt egymás mellett, női és férfi szimbólummal, mint egy kocsmában.

A közvetítésben jól lehetett követni, ahogy a család és a tiltakozók előbb egy rácson keresztül átkozzák a kommandósokat, majd egy belső szoba ajtajába barikádot építenek mosógépből és bútorokból.

A barikádot pont az egyik vécéajtó elé építették keresztbe, a fülke ráadásul pont foglalt volt, így a bent tartózkodó asszonynak a bútorokon át kellett kimásznia. Az építés közben egy Béla nevű exlakó egyszerűen kitépte a falból a mosógépet.

Miután a bírósági végrehajtó nem tudott bejutni, kihívta a rendőröket. A rács zárját megfúró kommandósok végül benyomták a szobaajtót, benyomtak egy kis könnygázt és megnyerték a csatát. Az alábbi idézetekkel nagyjából végigkövethető az ostrom menete.

- Kilakoltatod az anyádat, azt, te!

- Te mocsok, te ezért tanultál?

- A német rendőr már tudja, hova álljon, te mikor tanulod meg?

- Barikádozni kell, gyorsan, gyorsan!

- Készülj a barikádra!

- Van valakinél tükör?

- Valamelyik afrikai kormányzó csaj szexmegvonásra szólította föl az asszonyokat.

- Nem veszünk semmit! Dörömbölnek és nem hangzik el, hogy kik Önök. Ki kéne hívni a rendőrséget! Hahaha.

- Biztos a tulajnak, aki megvásárolta a lakást, a tulajnak a csicskája fúr.

- Gyerünk, Koppány csoport!!!

- Nem mutattad föl, hogy ki vagy!

- Valaki nagyon vigyázzon az ujjára.

- Valami kéne, amivel le tudom ütni ezt a gecit innen.

- Nincs egy sodrófa?

- Rendőr: A sajtó képviselői lépjenek elő! Akinek van sajtóigazolványa, az lépjen ki! Úgy lehet engem szidalmazni, hogy becsületsértésért föl fogom jelenteni.

- Nincs neked becsületed, hulla vagy.