Ma hallgatják ki az érdi gázolót

2012.06.19. 11:31
Válságos az állapota annak a három hónapos csecsemőnek, akit ikertestvérével együtt ütött el egy autós hétfő este Érden. Testvére a kórházba szállítása után meghalt.

Balázs Magdolna, a budapesti Szent János Kórház kommunikációs vezetője kedden elmondta, az ikerpár egyik tagját hétfő este szállították a kórház intenzív osztályára. A baleset helyszínén a csecsemő légzése és keringése leállt, újra kellett éleszteni. A gyermeket súlyos koponyasérüléssel ápolják, állapota életveszélyes, válságos.

A Heim Pál Gyermekkórház ügyeletes főorvosa hétfő éjjel közölte, hogy az intézményük intenzív osztályára került csecsemő meghalt.

Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese azt mondta: a rohamkocsival érkező mentők a riasztás után öt percen belül érkeztek a helyszínre, és mindkét három hónapos kislánynál a klinikai halál beálltát állapították meg.

Azt a kislányt, akit a János kórházba vittek, még a helyszínen sikerült újraéleszteni, de testvérét folyamatos újraélesztési kísérlet mellett vitték a Heim Pál kórházba.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az Index kérdésére elmondta, a balesetet okozóját a nap folyamán gyanúsítottként hallgatják ki halálos közúti baleset okozásáért. Arra nem tudott válaszolni, hogy a sofőr fogyasztott-e alkoholt.

A Nissan Micra eddig tisztázatlan körülmények között sodorta el az érdi Szövő utcában az út szélén a szülők által tolt babakocsit, amelyben a két kislány volt.