Vizoviczki rács mögött marad

2012.06.19. 06:51 Módosítva: 2012.06.19. 10:32

Egy hónapig biztosan előzetes letartóztatásban marad a vesztegetéssel gyanúsított Vizoviczki László és társa, valamint az a négy volt főrendőr, akit a bűncselekmény elkövetésének gyanújával az elmúlt hetekben vett őrizetbe az ügyészség – értesült a Magyar Nemzet.

A Fővárosi Törvényszék a lap szerint elutasította a gyanúsítottak fellebbezéseit, és megállapította: a vesztegetési ügyben előzetes letartóztatásba helyezett Vizoviczkivel és beosztottjával, valamint a négy egykori rendőrtiszttel szemben indokolt volt a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelése.

A lapot erről tájékoztató Nagy Gábor, a gyanúsított vállalkozó ügyvédje úgy látja: védence esetében olyan súlyú bűncselekmény gyanújával hagyta helyben az előzetes letartóztatást a törvényszék, amelynek büntetési tétele 1-5 év szabadságvesztés, és amit nagyjából 2,5 millió forint értékű vagyon elleni bűncselekmény elkövetése esetén szabnak ki a bíróságok.

Vizoviczki és a rendőrök ellen június elején azt követően indult eljárás, hogy kiderült: az ország valószínűleg legnagyobb éjszakai szórakoztatóipari birodalmát irányító vállalkozó évek óta súlyos pénzekkel fizethette le a nyomozókat, hogy ne ellenőrizzék a helyeit, illetve hogy előre értesítsék a razziákról. A rendőrség a Hajógyári-szigeten az utóbbi években eltűnt vagy holtan talált fiatalok ügyeit is elővette.