Elfogták az Epreserdő utcai késelőt

2012.06.20. 15:13 Módosítva: 2012.06.20. 15:14

Letartóztatta rendőrség azt a férfit, aki életveszélyesen megsebesített egy fiatal nőt vasárnap hajnalban a IX. kerületben, az Epreserdő utcában. A férfi két másik, hasonló támadásért is felelős. Közülük az egyik még május 22-én történt, akkor egy 19 éves nő szintén életveszélyes sérüléseket szerzett – mondta Szokolai Zoltán rendőr alezredes egy szerdai sajtótájékoztatón.

A büntetett előéletű, 38 éves F. Attilát civil ruhás nyomozók fogták el, miután a vasárnapi késelés miatt járőröztek a Városliget környékén. A harmadik napon, éjfél környékén felfigyeltek egy magányos férfira, aki egy nőt követett, majd megtámadot. Ekkor a rendőrök rárontottak. Rövid üldözés után a tettes egy bokros területen bújt el, ahol megtalálták a támadót.

Az elkövetőt a rendőrség háromrendbeli rablással és kétrendbeli életveszélyes bántalmazással vádolja, de nem kizárt, hogy más, hasonló esetekben is bevonják a nyomozásba. Mivel F. Attila büntetett előéletű (korábban 12 és fél évre ítélték), érvényes rá a három csapás elv, vagyis büntetése a felső határ kétszeresét is elérheti.

F. Attila még június 17-én vasárnap, hajnalban támadta meg utolsó áldozatát. Az Epreserdő utcában sétáló nő a Múzeumok Éjszakájáról tért haza, amikor az éjszakai buszról leszállva rárontott a férfi. A támadó felszólította áldozatát, hogy ne kiabáljon, a nő azonban kiáltozni kezdett, mire a férfi hastájékon szúrta. A kórházban később a nő lépét eltávolították.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport