Palackok robbantak egy családi háznál a XVIII. kerületben

2012.06.20. 21:10
Kigyulladt egy családi ház és a hozzá tartozó két műhely szerdán kora este a főváros XVIII. kerületében, a tűzben több palack felrobbant, négyet mesterlövészek lőttek ki, közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.
D  MI20120620001
Fotó: Mihádák Zoltán

Kisdi Máté azt mondta: az Ady Endre utcai ház mintegy 300 négyzetméteres tetőszerkezete teljes terjedelmében leégett, akárcsak a mellette lévő két, használaton kívüli autószerelő-műhely. A melléképületekben az oltás előtt és közben is több palack, köztük egy PB-gázpalack és egy oxigénpalack is felrobbant. Négyet a tűzoltók hoztak ki a lángokból, és közülük a rendőrség mesterlövészei egyet kilőttek.

A tűzoltók nagy erőkkel, 5-ös, kiemelt riasztással vonultak a helyszínre, a közműszolgáltatók pedig lekötötték az épületről a gázvezetéket, és áramtalanítottak.

Kisdi Máté tájékoztatása szerint az épületben csak a tulajdonos, egy idősebb nő tartózkodott, de nem sérült meg.

A szóvivő azt is elmondta, hogy a rendőrség 200 méteres körzetben lezárta az utcákat. A környéken több házat kiürítettek, de a lakók időközben már visszatérhettek otthonukba.

Tájékoztatása szerint az oltást nagymértékben nehezítette, hogy a kánikulában teljes védőfelszerelésben és a húszkilós légzőkészülékben kellett dolgozniuk a tűzoltóknak.

A lángok a szomszédos épületekre nem terjedtek át.