Két újabb szórakozóhelyet zárattak be

2012.06.24. 15:49 Módosítva: 2012.06.24. 16:29

A péntekiek után két újabb fővárosi szórakozóhelyet zárattak be a katasztrófavédelem szakemberei egy szombat éjszaka tartott ellenőrzést követően. A bezárt helyeket az Index kérdésére semelyik, az akcióban részt vevő hatóság nem kívánta megnevezni, az ORFK-nál annyit mondtak, hogy az egyik a belvárosban, a másik pedig az Hajógyári szigeten van.

A katasztrófavédelem szerint a két helyen olyan tűzvédelmi hiányosságokkal szembesültek, amelyek veszélyeztetik az ott tartózkodók biztonságos szórakozását. Hajdu Márton, a katasztrófavédelem helyettes szóvivője kiemelte, hogy ezek a helyek nem tettek eleget az előírt kiürítési feltételeknek, nem volt meg a szükséges rendezvénytartási engedélyük, és nem határozták meg azt sem, hogy mekkora a hely maximális befogadóképessége. A kiadott tiltó határozat értelmében a két szórakozóhely addig nem nyithat ki ismét, amíg az üzemeltető nem tesz eleget a tűzvédelmi előírásoknak.

Mint azt megírtuk, a katasztrófavédelem péntek éjjel is nagyszabású razziát tartott 13 fővárosi szórakozóhelyen a belvárosban és a letartóztatott Vizoviczki László érdekeltségébe tartozó Hajógyári szigeten. A vállalkozót azzal gyanúsítják, hogy havi rendszerességgel, többszázezres, illetve milliós nagyságrendű "fizetést" adott a rendőröknek, hogy az ő helyein ne razziázzanak, illetve értesítsék, ha ellene eljárás indul.

A hatóságok a pénteki raazia után is bezárattak két szórakozóhelyet, több helyszínen jövedéki termékeket foglaltak le, és helyszíni bírságokat szabtak ki. A szabálysértések között említették a kötelező rovarirtás elmaradását; a vízvételi lehetőség hiányát, a dohányzással kapcsolatos szabályok megszegését, a munkaidő hiányos nyilvántartását; a menekülési útvonaljelző rendszer ellenőrzésének hiányát, járványügyi szabálysértés elkövetését, a jövedéki szabályok megsértését, a szabálytalan elektromos mérő és gázóra bekötéseket is.