Hiányos volt a munkavédelem a TVK-nál

2012.06.25. 09:51

Június 14-én két munkás vesztette életét a Tiszai Vegyi Kombinát (TVK) tiszaújvárosi ipartelepén. A balesetet szenvedett három dolgozóból egynek az életét sikerült megmenteni, de nemcsak ő került kórházba, hanem egy negyedik társuk is, aki a segítségükre sietett, és közben szenvedett sérüléseket.

Tíz napja derült ki, hogy fulladás okozta a két munkás halálát.

„Valaki utasítást adott az apámnak, hogy menjen be a fóliasátor alá, ahol a halálos nitrogént belélegezte. Aki ezt tette, nem ellenőrizte a munkaterületet, és halálba küldte az apámat. Ráadásul valamilyen tömítés is hiányzott, ahogy azt a kollégáitól megtudtam” – mondta az egyik elhunyt férfi lánya a Blikknek.

A lap információi szerint már az előzetes szakértői szemlék alkalmával is több súlyos hiányosság derült ki a férfi halálával kapcsolatban. Ezek szerint hiányosak voltak a TVK dolgozóinak és a felújítást végző alvállalkozóknak a munkavédelmi eszközei. Például nem viseltek gázmaszkot.

A Blikk szerint a gyászoló család azt is megtudta, hogy a tragédia utáni percekben nem azonnal hozták ki a ponyva alól munkatársai a munkásokat, így a kiérkező mentők hiába próbálták újraéleszteni őket, már nem tudták megmenteni az életüket.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport