Mégsem lőhetjük szitává, aki karóval jön a kertünkbe

2012.06.25. 13:33

Az új Büntető Törvénykönyv megszavazása előtt Schiffer képviselő el fogja sütni a "következmények nélküli ország" fordulatot. Csak agyon ne vágja egy elszabadult hajóágyú, a Górcsőről nem is beszélve. Kövesse velünk az ülést!

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ezután arról beszélt, hogy Varga Mihály és Széles Gábor is katasztrofálisnak nevezte a tranzakciós adót. "Rég nincs szándékegység abban, hogy be legyenek ezek az új adók vezetve" - mondta, majd arról beszélt, hogy jövőre már négymillió magyar él majd a szegénységi küszöb alatt. "Államtitkár úr, hülyének nézni a társadalmat, megvezetni az embereket nem lehet" - mondta. "Miből szeretnének fenntartható gazdasági növekedést, ha a beruházási ráta a legalacsonyabbak között van Európában" - tette fel a kérdést.

  • Volner János, a Jobbik vezérszónoka azt kifogásolta, hogy míg a kormány szerint stabil a költségvetés, "a költségvetési hiányt nem lehet megenni". "Az embereket az érdekli, hogy képes-e a kormány fenntartható módon növelni az életszínvonalat" - mondta, majd arra hívta fel a figyelmet, hogy a költségvetési hiányt az emberek fizetik meg. Megszorítások és adóztatás helyett támogatni kéne az embereket, mondta. Ezután volt szó csekkadóról, telefonadóról, biztosítási adóról, stb. Ezeket a terheket a cégek a lakosságra hárítják, azaz az emberek fizetik meg.

    Fotó: Barakonyi Szabolcs / Index
  • Budai még hosszasan sorolta, hogy az elmúltnyolcév milyen gyanús ügyeit vizsgálják. "Ezek az ügyek és a számok azt mutatják, hogy az elszámoltatás jó ütemben, abban az irányban halad, amit a kormány meghatározott" - mondta. "Képviselő úr, önnek az elmúlt két évben rengeteg lehetősége lett volna, hogy megszólaljon ezekben az ügyekben" - mondta Schiffernek, majd azzal vádolta, hogy az LMP akadályozza a Malév és a Máv ügyeit vizsgáló bizottságok munkáját.

    Fotó: Barakonyi Szabolcs / Index
  • az amerikai hatóságok állítólag évekig fontolgatták, hogy a fiatal Budait bevessék a kommunizmus elleni harcban.

  • A kormány nevében az elszámoltatási biztos agrárállamtitkár, Budai Gyula válaszolt, aki örült a lehetőségnek. "Én nem szoktam semmilyen titkos záradékok mögé bújni" - kezdte, majd számokkal vágott vissza. "Az elmúlt két évben 53 ügyben indult nyomozás. Ezekben olyan nevek szerepelnek, mint Gyurcsány Ferenc" - mondta, elismerve, hogy abban az ügyben Schiffer volt a feljelentő. "Fekszi Márta, Fapál László, Markó Andrea" - sorolt még neveket. Ők tehetnek Budai szerint arról, hogy az LMP nem találja az állami vagyont. "Kocsis István ellen is folyik az eljárás" - mondta.

  • Fotó: Bikers Open Air
  • Schiffer azt is kifogásolta, hogy az ígéretekkel szemben még mindig titkos záradékok mögé rejtik a gyanús ügyleteket, és csak bírósági ítéletekkel lehet elérni az adatnyilvánosságot. "Az az érzés, hogy az elmúlt húsz év politikai elitjének nem érdeke az elszámoltatás, a felhők fölött összeérnek az oligarchák" - mondta. "Az elszámoltatás egy véget nem érő kampány. Ha készül egy megszorító csomag, akkor megcsörgetik a bilincset" - mutatott rá egy vélt összefüggésre. Beszélt még a fideszes önkormányzatok eladósodásáról és az adatnyilvánosság fontosságáról is.

    Fotó: Barakonyi Szabolcs / Index
  • Legjobb PR-fotója!

    Fotó: Bikers Open Air
  • Az elempés Schiffer András a Fidesz választási programjából idézve kezdte felszólalását, amiben azt ígérték, hogy számonkérik az előző kormányok visszaéléseit. Ez Schiffer szerint visszatérő ígéret, igérték ezt már a szocialisták, a Fidesz, majd újra a szocialisták és újra a Fidesz. Történni viszont mégsem történt semmi, továbbra sem tudjuk, mi történt a Margít-híddal, a négyes metróval. Új infó csak az, hogy a Közgép is érintett a hídprojektben. Ezért javasolta az LMP, hogy vizsgálják ki az elmúlt tíz év visszaéléseit.

  • Az államtitkár ezután nagy örömmel idézte fel az elmúlt nyolc év szocialista költségvetéseit, amik a véletlenszerűnél ritkábban találták el a valós számokat. "Kétségtelen, hogy ez egy nehéz költségvetés, hogy ez egy nagyon nehéz év lesz, de ez nem elég ahhoz, hogy kamunak nevezzük" - mondta.

    Fotó: Barakonyi Szabolcs / Index
  • "Igaza van, beszéljünk aktuális kérdésekről" - kezdte válaszát Cséfalvay nemzetgazdasági államtitkár, aki szerint Mesterházy hiába nevezte megalapozatlannak a költségvetést, az EU pénzügyminiszterei visszavonták a kohéziós alap befagyasztását. Mert szerintük is csökken az államadósság és 3 százalék alatt marad a költségvetés hiánya. Mindezt a konvergenciaprogramra alapozták, és arra épül a 2013-as költségvetés. Cséfalvay szerint a szocialisták vitatkozzanak az Európai Bizottsággal.

  • A társadalom kétharmada kerül lecsúszásveszélybe jövőre, állítja Tóbiás, aki ezután arról beszélt, hogy a kormány rosszat tesz a munkavállalókkal, mert növelte a járulékaikat. "Önök nagyon sokat segítettek már a fiatal munkanélkülieken, mert azt tervezik bevezetni, hogy a minimálbér nyolcvan százalékáért dolgozhassanak" - mondta, majd azt sorolta, hogy mi minden lesz rosszabb jövőre. Csekkadó, biztosítási adó, telefonadó. "A társadalom döntő többsége 2013-ban rosszabbul fog járni" - mondta, majd azzal vádolta a kormányt, hogy baráti vállalkozóknak kedvez. És improvizál. "Vonják vissza" - mondta a költségvetésről.

    Fotó: Barakonyi Szabolcs / Index
  • "Miért is tárgyaljuk így nyár elején a 2013-as költségvetést" - tette fel a kérdést Tóbiás, majd megválaszolta, hogy miért nem. Nem azért, hogy bármit is megtudjunk belőle, mondta. Ezután arról beszélt, hogy a 2012-es költségvetést már hatszor módosították. "Ez a pávatánc repertoárjába tartozó lépés" - mondta a korai költségvetésről. Szerinte ezzel akarja elhitetni a kormány, hogy ért ahhoz, amit csinál. "Ez a költségvetés egy kamuköltségvetés, egy humbuk. Nem fogja kibírni az elfogadását sem" - mondta, majd reményvesztettségről és elszegényedésről beszélt.

  • hogy esőben érdemes-e szörfrockot hallgatni. A válasz: ha a Phantom Surfers játszik egy ilyen táncosnővel, akkor mindenképpen!

  • nem zavarta Kövért, megnyitotta a nyári rendkívüli ülésszak aktuális ülését, amin elsőként a szocialista Tóbiás József beszél aktuális kérdésekről.

  • amivel a képviselőket is jól meglepte. Legfeljebb százan lehetnek a teremben a 386-ból.

  • És mi lett belőle. A legjobb japán együttes ismert feldolgozás-slágerével búcsúztatjuk átmenetileg a kánikulát.

  • a szokásos udvariassági késéssel indítja az ülést. Egy órakor, a hivatalos kezdés időpontjában még elhagyatott a terem, egy-két kormánypárti, három szocialista és két kormánytag - a ma ismét sok szereplésre készülő Cséfalvay államtitkár és Kontrát Károly - vannak csak a patkóban.

  • Jó délutánt, jó szurkolást, reméljük a kormány, vagy legalább egy kereszténydemokrata szónok ma is megédesíti a szánkat valamivel. Nagyszerű dolog egyébként, hogy egymástól elvileg mennyire távol álló kormányok szeretnek államosítani Magyarországon. Egyszer mondjuk én is kipróbálnám, milyen érzés államosítani.

  • A nap első öninterpellációja az egészségügy átalakításáról szól majd. Utána a szocialista Horváth András a szerinte tönkretett környezetpolitikai irányításról kérdez. A  jobbikos Mirkóczki Ádám is kérdezhet arról, hogy a rendőröknek mennyiben dolguk a pénzbehajtás a tényleges munkához képest. Őket a nap második kormánypárti öninterpellációja követi.

  • Az interpellációkat hagyományosan a szocialisták, ezúttal Göndör István kezdi, aki az egykulcsos adórendszerről faggatja majd a nemzetgazdasági minisztert, vagy államtitkárát. A jobbikos Gyöngyösi Márton témája a nemzeti szuverenitás feladása, amivel a külügyminisztériumot gyanúsítja. A harmadik ellenzéki, az elempés Scheiring Gábor a nemzeti konzultáció álkérdéseit kifogásolja.

  • Napirend előtt Tóbiás József a lázári hagyományok folytatójaként aktuális kérdésekről kíván beszélni. Utána az elempés Schiffer András porolja le a következmények nélküli ország közhelyét. A jobbikos Volner János azt fájlalja, hogy az emberekkel fizettetik meg. A kereszténydemokrata Habis László Eger és a Rákóczi Szövetség együttműködéséről, Rogán Antal pedig a munkahelyteremtésről szól majd.

  • Mégsem szabad lelőni a kertbe behatoló csoportot

    Két nagy dobása is lesz a héten a parlamentnek. Hétfőn végleges formába önthetik az új büntetőtörvénykönyvet, amin a kormány még az utolsó pillanatban is hangolna. Módosító indítványuk szerint mégsem lehetne agyonlőni azokat, akik csoportosan, akár karóval felfegyverkezve hatolnak be valakinek a kertjébe. A másik nagy dobás a jövő évi költségvetés szokatlanul korán kezdődő vitája, ami szerdától péntekig, három napon át tart.