Adócsalás is lehet Vizoviczki bűnlajstromán

2012.06.27. 06:14

Adócsalással és más bűncselekményekkel is meggyanúsíthatja az ügyészség V. Lászlót a tőle és az érdekeltségeiben lefoglalt dokumentumok szakértői vizsgálatának befejezése után – írta szerdai számában a Népszabadság.

A napilap pontosan meg nem nevezett forrásaira hivatkozva azt írta: az ügyészségi gyanúsításban megfogalmazott "vesztegetéssel fenntartott illegális rendőri védelemnek" legfontosabb célja az volt, hogy senkinek, egyetlen hatóságnak se lehessen valós képe a vállalkozó érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyek valós forgalmáról.

A lap úgy tudja: az ügy kapcsán a Belügyminisztériumban felgyorsították annak a törvényjavaslatnak az előkészítését, amely lehetővé tenné, hogy a jövőben bármikor ellenőrizhetők legyenek azok a vezető, felelős beosztású bűnüldözők és köztisztviselők, akik állami vagy más védendő titkok kezelésére jogosultak.

A rendőrségi korrupciós ügy június 1-jén robbant, amikor Vizoviczkivel és egyik emberével együtt Kalmár Tamást, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közrendvédelmi főosztálya vezetőjét és Hopka Lajost, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) speciális bűncselekmények elleni osztálya vezetőjét őrizetbe vették. Ezt követően Gulyás Imrére, az NNI szervezett bűnözés elleni főosztálya vezetőjére és K. Attilára, az NNI kiemelt ügyek osztálya felderítőjére csaptak le.

A múlt hétvégén a rendőrség más hatóságokkal együtt több fővárosi szórakozóhelyen, köztük a Hajógyári szigeten is razziázott. Bár két helyet is bezártak, a jelek szerint Vizoviczki kapcsolatai továbbra is működnek, az ellenőrzésről ugyanis a helyek előre tudtak.