Lakást és edzői állást is ígért a csaló asszony

2012.06.27. 19:07
Elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök szerdán egy ötvenéves törökbálinti nőt, aki a gyanú szerint több millió forintot csalt ki több embertől, különböző ürügyekkel.

Februárban érkezett az első feljelentés a gyanúsított ellen, aki akkor egy fehérvári személyi trénertől csaknem hatmillió forintot csalt ki. Azt állította neki, hogy az Egyesült Arab Emírségek személyi edzéshez használatos helyiséget alakít ki neki vállalkozás céljából. Az ígéretét azonban nem teljesítette, és a pénzt sem adta vissza.

A büntetőeljárás során egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy az elkövető országszerte több embert is tévedésbe ejtett, és nagyobb összegeket csalt ki tőlük. Volt olyan asszony, aki tizenötmillió forintot utalt át neki lakásvásárlás ürügyén még 2008-ban. A sértett azonban sem a lakást nem vehette birtokba, sem a pénzt nem kapta vissza.

Vett fel a gyanúsított pénzt egy békéscsabai férfitól is, akinek azt ígérte, hogy Abu-Dzabiban kosárlabda-edzői állást szerez neki, majd befektetési céllal lakást és autót ajánlott számára, és ennek reményében a férfi újabb pénzösszegeket utalt át a nőnek. A teljesítés azonban ezúttal is elmaradt. A bűncselekményeket a nő rendszeres haszonszerzési céllal, életvitelszerűen követte el olyanok sérelmére, akik kilátástalan helyzetükben kölcsönt vettek fel azért, hogy a kért összegeket átutalják neki.

A budaörsi rendőrkapitányság járőrei szerda reggel elfogták az asszonyt, majd a fehérvári nyomozók házkutatást tartottak a törökbálinti lakásában.

A nőt több rendbeli csalással, okirattal való visszaéléssel és magánlaksértéssel gyanúsították meg a fehérvári nyomozók. A nő nem tett vallomást. A gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatását.