Aranyba fektet az új államtitkár

2012.07.02. 15:58
Nyilvános a Miniszterelnökség három új államtitkárának (Győri Tibor, Lázár János és Szijjártó Péter) vagyonnyilatkozata. Győri Tibornak komoly vagyona van. A képviselő Lázár és Szijjártó vagyona január óta nem változott.

Felkerült a Miniszterelnökség egy hónapja kinevezett három új államtitkárának vagyonnyilatkozata a kormany.hu-ra. (Öt nappal korábban hozták nyilvánosságra Lázár és Szijjártó juttatásait is.)

Győri Tibor igen jómódú

D KOS20120529064
Fotó: Koszticsák Szilárd

Győri Tibor aranyba és könyvritkaságokba fektette be a megtakarításai egy részét:vagyonbevallása szerint nem részletezett mennyiségű aranya, illetve aranyfedezetű értékpapírja van, valamint három, szintén ismeretlen értékű könyvritkasága.

A Simicska Lajos bizalmi emberének tartott, korábban ügyvédként is dolgozó államtitkárnak komoly ingatlanérdekeltségei is vannak. Résztulajdonosa egy 53 nm-es pápai lakásnak és van egy 619 nm-es telke Vonyarcvashegyen. Rengeteg értékes ingatlanon van viszont a nevére bejegyzett haszonélvezeti jog: egy üdülőn szintén Vonyarcvashegyen, egy horgásztanyán Gombán, egy 70 és egy 86 nm-es óbudai lakáson, valamint egy 428 nm-es szintén óbudai családi házon.

Győri Tibornak van egy kétéves Audi A5-öse, és rengeteg egyéb megtakarítása. Ebből 3 millió Ft készpénz, továbbá van 3,6 millió Ft és 4730 euró banki kintlevősége. Ezen felül közel tízmillió forintnyi forintalapú, és 43,5 millió forintnyi devizaalapú értékpapír tulajdonosa. Győri rendelkezik egy 17,5 millió forintos és egy 71 320 eurós (20,3 Mft) életbiztosítással is.

Az új államtitkár a tulajdonosa a Media System Kft.-nek, mellyel szemben 10,6 milliós tagi követelése van.

Nincs változás

Lázár János és Szijjártó Péter vagyona január óta nem változott, ugyanazt a vagyonnyilatkozatot adták le most is. Eszerint Lázárnak még mindig megvan a tizenkét ingatlanja és a karosszéke. Képviselői javadalma továbbra is havi 1 066 740 forint, az egyéb jövedelmekkel együtt átlagosan havi 2 027 073 forintot kap. Megtakarításai és tartozásai továbbra is 41-41 millió forintot tesznek ki. Szijjártó Péternek 50 282 000 forint megtakarítása van, tartozása pedig nincs.