Autóskártyával toboroz a HM

2012.07.02. 16:21
A HM nagy apparátussal népszerűsíti a katonaságot a nagy nyári bulikon. A fesztiválozó fiatalok számára katonai kártyacsomagon mutatják be a magyar haderőt, a Gripen végsebességből azonban kifelejtett egy tizedesvesszőt a honvédség.
grippen

„Seregnyi lehetőség” címet adta a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség annak a közös programnak, amellyel a soproni VOLT-on mutatták be a magyar haderőt. A tárca és a katonák többek között valósághű repülőgép-szimulátorral, rakétás egységgel és médiakamionnal vonultak ki az eseményre.

A VOLT szombaton véget ért, de a honvédség hasonló apparátussal fesztiválozik tovább a nyáron, részt vesz a héten kezdődő EFOTT-on, később pedig a Szigeten is.

Mindenütt igyekeznek majd új pr-ajándékokkal is felkelteni a fiatalok érdeklődését a katonaság iránt.

Népszerűsítő fegyverként Sopronban vetették be először a katonai témájú játékkártyákat. A Honvédelmi Minisztérium a magyar kártya megújítása helyett a klasszikus autós kártyát aktualizálta saját változatban. A Zrínyi Média segítségével a VOLT-ra 500 csomag készült a magyar technikai eszközöket bemutató kártyából.

A Volton kiosztott változaton azonban egy nagyságrendet elcsúszott a sebességszámítás a Gripen gépnél, így a vadászbombázóról 19116 km/h-s végsebesség szerepelt a kártyán. A későbbi fesztiválokra nyomott új csomagokban a HM szerint már javítani fogják gép adatait, amelyről egyébként általában azt állítják, hogy közel kétszeres hangsebességre, 2 Machra képes.

A 20 lapos pakli annyiban eltér a régi autós kártyától, hogy nemcsak járművek szerepelnek benne. A válogatásba lőfegyverek, valamint még egy robbanóanyag-kereső kutya is belekerült, ezért sok esetben nehéz a játékhoz szükséges összemérhető számokat találni a feltüntetett adatok között.

A HM másik kártyáján, a francia kártya módosított változatán a rendfokozatokkal ismerkedhetnek a fiatalok.