Vizoviczki alkalmazottja előzetesből házi őrizetbe került

2012.07.02. 16:21
Előzetes letartóztatásból házi őrizetbe helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság hétfői jogerős végzésével V. Istvánt – tette közzé a bíróság a honlapján. Az MTI úgy tudja: a férfi a rendőrtiszteket is érintő korrupciógyanús nyomozás egyik gyanúsítottja és V. László alkalmazottja.

A Fővárosi Törvényszék honlapján közzétett közlemény szerint a kényszerintézkedés augusztus 2-ig tart.

A Központi Nyomozó Főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélyére való tekintettel indítványozta a gyanúsított házi őrizetének elrendelését.

A bíróság a végzésében rámutatott: "a gyanúsítás szerinti bűncselekmény miatt kiszabható büntetés mértékére tekintettel továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, ugyanakkor – a szükségesség és arányosság elvének figyelembevételével – a házi őrizettel is biztosítható a gyanúsított jelenléte az eljárási cselekményeknél”.

A bíróság nem látta megalapozottnak azt az ügyészi indítványt, hogy a gyanúsított a bizonyítást megnehezítené vagy veszélyeztetné.

A rendőri vezetőket érintő korrupciós ügyre június elején derült fény. Hat embert gyanúsítottak meg, négy vezető beosztású rendőrtisztet és két civilt, valamennyit előzetes letartóztatásba helyezték. 
Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta hétfőn az MTI-t, hogy valamennyi gyanúsított esetében indítványt tettek az előzetes letartóztatás meghosszabbítására.

A kényszerintézkedések ügyében várhatóan a héten dönt a bíróság.