Kommandósok törték rá az ajtót egy beteg férfira Bokodon

2012.07.03. 07:47

Egy önmagára is veszélyes férfival szemben intézkedett hétfő délután Bokodon a Terrorelhárítási Központ (TEK), olvasható a rendőrség keddi közleményében. A férfi eltorlaszolta a bejárati ajtót, így a helyszínre érkező oroszlányi rendőrök nem tudtak bemenni hozzá, felszólításukra nem reagált, és nem volt a hajlandó együttműködni velük. A közlemény szerint a férfi ugyan egyedül volt a házban, de saját magára veszélyt jelentett, ezért kérte a TEK segítségét az oroszlányi kapitányság.

A TEK győri és budapesti egysége érkezett a helyszínre. Megpróbálták felvenni a kapcsolatot a férfival, a közlemény szerint órákon át próbálták rábeszélni, hogy önként hagyja el a házat, de hiába. Végül nem sokkal délután négy előtt a kommandósok betörtek a házba, elfogták a férfit, és átadták őt a mentőknek. A Mentőszolgálat munkatársai a 43 éves bokodi férfit kórházba szállították.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Léber Gabriella elmondta, hogy az oroszlányi kapitányságot a férfi nővére és egy másik nő értesítette. Ők is a házban voltak, amikor a férfi fejszét és késeket magához véve berontott, de kimenekültek az épületből, mielőtt még bezárkózott volna.