Orbán a család mögé sorakozva gratulált Hornnak

2012.07.04. 18:11
Orbán Viktor levélben köszöntötte Horn Gyula volt kormányfőt, aki csütörtökön lesz 80 éves.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke tájékoztatása szerint a levélben Orbán Viktor arra hivatkozik, hogy „minden, a köz szolgálatára felesküdött vezetőnek kötelessége elismerését kifejeznie az elődök munkája iránt, hiszen a nemzet felemelése csak együtt és csak az egymást követő nemzedékek összefogásával lehetséges”. A miniszterelnök leszögezi: elsősorban mindannyian magyarok vagyunk, a nemzet boldogulásáért cselekszünk saját hitünk és legjobb tudásunk szerint, ezért mindig több az, ami bennünket összeköt, mint ami szétválaszt.

"Engedje meg, hogy a család, rokonok és barátok mögé sorakozva jó egészséget kívánjak! Isten éltesse 80. születésnapján!" - írta Orbán Viktor Horn Gyulának címzett születésnapi köszöntő levelében.

Csütörtökön, július 5-én tölti be nyolcvanadik életévét Horn Gyula, a harmadik Magyar Köztársaság 1994-1998 közötti miniszterelnöke. A volt szocialista miniszterelnök 2007 szeptembere óta súlyos beteg, állandó kórházi kezelésre szorul, már nem szerepel a nyilvánosság előtt.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Minden, a köz szolgálatára felesküdött vezetőnek kötelessége elismerését kifejeznie az elődök munkája iránt, hiszen a nemzet felemelése csak együtt és csak az egymást követő nemzedékek összefogásával lehetséges. Elsősorban mindannyian magyarok vagyunk, a nemzet boldogulásáért cselekszünk saját hitünk és legjobb tudásunk szerint, ezért mindig több az, ami bennünket összeköt, mint ami szétválaszt.

Engedje meg, hogy a család, rokonok és barátok mögé sorakozva jó egészséget kívánjak!

Isten éltesse 80. születésnapján!

Budapest, 2012. július 5.

Üdvözlettel:

Orbán Viktor
  • Hírek
  • Hitelkártya