Hugh Grant címét nyomozza a kormány

2012.07.08. 16:54

Összeállították a kormányzat sajtós munkatársai azt az angol nyelvű anyagot, amelyet Hugh Grantnek kíván küldeni a kormányzat, ugyanakkor a sztár pontos elérhetőségét még nyomozzák – tudta meg a Vasárnap Reggel a Miniszterelnökségtől. Ha meglesz az angol színész pontos címe, akkor üzenetet fog kapni a magyar kormánytól.

A színésznek azért szeretne levelet küldeni a kormány, mert néhány napja egy brüsszeli fórumon bírálta a médiatörvényt: amikor az állam és a média kapcsolatáról tartott előadásában a sajtó túlzott kontrolljának veszélyéről beszélt, Magyarországot hozta példának. Szerinte az EU országai közül Magyarországon a média szabadságához való alapvető jogot fenyegetik, és ez gátja a jó kormányzásnak is.

Kumin Ferenc nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár szerint Grant információi igencsak hézagosak a témában, ezért mindent el fognak követni, hogy a jövőben részletes információhoz jusson a magyar sajtó működéséről.

Megszólalt a témában Pálffy István, a parlament kulturális és sajtóbizottságának KDNP-s alelnöke is: szerinte Hugh Grant „benne ragadt valamelyik szerepében, és még mindig azt hiszi, hogy ő az a brit miniszterelnök, mint akit az Igazából szerelem című filmben alakított”.