Kézigránáttal fenyegetőzött egy nagykanizsai férfi

2012.07.10. 10:44 Módosítva: 2012.07.10. 14:03
Kézigránáttal fenyegette meg szomszédját egy nagykanizsai férfi, aki saját házának gázvezetékét is megrongálta, hogy felrobbantsa az épületet. Csak a rendőrök tudták megfékezni, őrizetbe vették.

Szabados Gábor, a Zala megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense közölte: a rendőrségtől kora este kértek segítséget a kiskanizsai városrészben lévő Rozmaring utcából, mert a férfi gránáttal hadonászva azzal fenyegette meg szomszédját, hogy fel fogja robbantani.

A helyszínre érkező járőrök a fenyegetőzőt saját házának udvarán találták, mellette a földön két páncéltörő gránát hevert. Felszólították, hogy távolodjon el a robbanószerkezetektől, erre azonban nem volt hajlandó, ezért megbilincselték.

A Készenléti Rendőrség tűzszerész szolgálatának munkatársai a helyszíni szemlén megállapították, hogy a férfi egy PG-7-es lőtéri gyakorlógránáttal és egy PG-2-es lőtéri gyakorlógránáttal fenyegetőzött. Vizsgálatuk során a ház melléképületében egy lőporos időzítőgyújtót, egy PG-7-es hajtóművet, valamint két, vadászpuskához való lőszert is lefoglaltak.

Kiderült közben az is, hogy a férfi elvágta megfenyegetett szomszédja teherautójának fékcsövét és elektromos vezetékeit – a jármű a szomszéd háza előtt parkolt –, valamint a saját házának gázóráját is megrongálta egy baltával. A gázszivárgás miatt fennálló veszélyhelyzetet a gázszolgáltató helyszínre hívott szakemberei szüntették meg.

A rendőrök őrizetbe vették a fenyegetőzőt, akivel szemben több bűncselekmény elkövetése miatt is eljárást indítottak, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.