Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Lezárják a balhés kikötőt

2012.07.10. 20:37

A Duna alacsony vízállása miatt a BKV D11-es és D12-es hajójáratai bizonytalan ideig nem érintik a Haller utcai kikötőt. Mivel az úszó kikötőhíd a Duna vizén lebeg, balesetveszélyesen meredekké vált, így az utasok csak nehezen tudják megközelíteni vagy elhagyni a sétahajókat. Ha a hét végéig nem emelkedik megfelelő mértékben a vízszint, a D13-as hajók is elkerülik majd a kikötőt. A D11-es hajók a szünet idejéig a Kopaszi gát (Rákóczi híd) kikötőig közlekednek.

 01

Az Index korábban arról írt, hogy a Haller utcai kikötőben rendkívül nehézkes a közlekedés, mivel ott a Dunával párhuzamosan futnak a HÉV kerítéssel is elválasztott sínei. Csupán egy aluljárón lehetne átjutni az elkerített részen, azonban az egy építkezés miatt hosszú ideje le van zárva az egyik oldaláról, a másikat pedig hajléktalanok vették birtokba. Így az utasok csak több száz méteres gyaloglással tudnak kijutni a kikötőből.

A hibáról a BKK a múlt héten azt nyilatkozta, hogy már dolgozik a megoldáson, addig is türelmet és megértést kért az utasoktól. A hajójáratok ennek ellenére töretlen sikernek örvendenek, rövid idő alatt turisztikai látványossággá váltak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek