Vendel
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Dániel Péter szerint megütötték

2012.07.11. 19:02

Dániel Péter ügyvéd büntetőfeljelentést tesz, mert állítása szerint a gój motorosok vezetője megütötte őt szerdán a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság épületében. Mészáros Imre (Imi ) az MTI-nek cáfolta, hogy ütött volna. A rendőrség azt közölte: egy férfi a bíróságon szóváltásba keveredett, majd rosszul lett. Dániel Péter a Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselő ellen elkövetett rágalmazás ügyében indult per tárgyalására érkezett a bíróságra.

Az ügyvéd később az MTI-nek azt mondta: amint beérkezett a bíróság épületébe, látta, hogy a folyosón 6-7 gój motoros áll, akik felismerték és "elkezdtek mocskolódni, zsidózni". Amikor ő ezt kikérte magának, állítása szerint Mészáros Imre, a gój motorosok vezetője ököllel megütötte őt. Ekkor ő megszédült és az egyik foga kettétört. A bíróság biztonsági szolgálatának munkatársai kísérték az egyik szobába, ahol vizet adtak neki és kihívták a mentőket.

Dániel Péter hozzátette: évek óta szívgyógyszert szed. A kiérkező mentősöktől gyógyszert kapott, majd a János kórházba ment kivizsgálásra. Az ügyvéd büntetőfeljelentést kíván tenni Mészáros Imre és társai ellen. Az MTI-nek azt is elmondta: az ország elhagyására készül, mert véleménye szerint rasszista támadás érte és "nem lehet folyamatosan fenyegetve élni".

Mészáros Imre, a Gój Motoros Egyesület alapító-elnöke az MTI-vel azt közölte: a bíróság épületében tartózkodtak és Wittner Mária ügyvédjével beszélgettek, amikor Dániel Péter megérkezett és üvöltözve feléjük indult.

Állítása szerint Dániel Péter ekkor "lenácizta" őket, ám erre nem reagáltak. Amikor azonban az ügyvéd "túl közel lépett hozzá", akkor ő feltartotta a jobb kezét, nyújtott tenyérrel és az állánál megtámasztotta Dániel Pétert. Ezt önvédelemből tette, mert nem akarta, hogy az ügyvéd kárt tegyen benne - fogalmazott a gój motorosok vezetője.

Mészáros Imre hozzátette: a kiérkező mentősök arról tájékoztatták, hogy Dániel Péternek nem esett baja, ezért csak nyugtatót adtak neki.

Az MTI kérdésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) azt közölte: "a II-III. kerületi bíróság épületében, folyamatban lévő bírósági ügye miatt megjelent egy férfi, aki az ott várakozók egy csoportjával szóváltásba keveredett. A férfi ezután rosszul lett" - tették hozzá.

A közlemény szerint a rendőrök megjelentek az épületben, a jelenlévőket igazoltatták és meghallgatták, majd mentőt hívtak, akik ellátták a férfit.