Bándy Katát megölték

2012.07.11. 16:44 Módosítva: 2012.07.11. 18:49
Megtalálták Bándy Kata holttestét szerda késő délután Pécsen. A 25 éves rendőrségi pszichológus vasárnap hajnalban tűnt el. A holttest Bándy lakásának közelében került elő, egy parkos területen. A rendőrség szerint megölték, nyomozócsoport alakult a gyilkos felkutatására.

A rendőrség bejelentette, hogy Bándy Kata gyilkosság áldozata lett. A pécsi Délibáb utcában, egy bokor tövében, szerda délután találta meg a holttestét egy férfi. A helyszínen lévő tudósítónk beszámolóját itt olvashatja el.


Bándy Kata eltűnése Pécsen (bama.hu alapján) nagyobb térképen

Bándy Kata 25 éves rendőrségi pszichológus vasárnapra virradóra tűnt el, amikor egy szórakozóhelyről hazafele igyekezet. A holttestet Bándy otthona közelében találták meg.

A pécsi bama.hu szerint a környéken "fehér színű kezeslábas overállba öltözött helyszínelők dolgoznak", és több utcát is hermetikusan lezártak.

A Baranya megyei rendőrség szóvivője az Indexnek egyelőre nem akart semmit sem nyilatkozni a legfrissebb fejleményekről, a rendőrség közleményét ajánlotta inkább lapunk figyelmébe.

A rendőrség közleménye

Azonosította a rendőrség Bándy Kata, eltűntként keresett fiatal nő holttestét Pécsett, a Délibáb utcához közeli bokros területen szerda délután. Az elsődleges adatok szerint a nőt megölték, a pontos körülményeket igazságügyi orvosszakértő bevonásával vizsgálja a rendőrség. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán külön nyomozócsoport folytatja a nyomozást emberölés bűntett gyanúja miatt, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Gyilkosság történhetett

A bama.hu tudósítója szerint a környék utcáinak a lakosait arról faggatják, hogy vasárnap hajnalban hallottak-e sikolyt, vagy egyéb gyanús hangot, láttak-e valamit.

A lap úgy tudja, hogy a rendőrök a környéken jelenleg is keresnek valakit. "A rendőrség azt feltételezi, hogy az elkövető a környéken bujkálhat" - írja a bama.hu.

Haza indult

A 25 éves Bándy Kata szombatról vasárnapra virradóra tűnt el, amint egy sörbárból hazafelé tartott. Egy ismerőse szerint vasárnap hajnali 2-3 óra között tűnt el. „Szombaton, este kilenckor beszéltem vele telefonon. Vidám volt, jókedvű. Mint később, a híváslista elemzése után kiderült, én voltam az utolsó, aki a mobilján beszélt vele” – nyilatkozta a Dunántúli Naplónak Bándy Pál, a nő édesapja. Bándy Pál szerdán megerősítette, hogy a lánya holttestét talátlák meg.

Bándy Katát a söröző és otthona között még rögzítette egy térfigyelő kamera. A holttestet ugyan Bándy lakásának közelében találták meg, de éppen az ellenkező irányban a lakástól, mint amerről hazafele tartott.

A holttestet egy parkos, fás-bokros területen találták meg. Ugyanakkor a környék nem elhagyatott, napközben nagy a forgalom arrafelé, egy kutyafuttató is van a közelben.

Kivételesen nagy hullámokat kavart a neten az eltűnése, sok ezren követték keresését például a Facebookon.

A helyszínen van Dakos József megyei rendőrfőkapitány.