Tárgyalás a nádasban, a vádlott tagad

2012.07.12. 17:11
Helyszíni tárgyalást tartott a kettős emberöléssel vádolt F.-Sz. Attila büntetőperében az ügyben első fokon eljáró Fővárosi Bíróság csütörtökön a Balatonnál. A tárgyalás Balatonlelle és Balatonboglár között, egy nádas szélén kezdődött, ahol 2008-ban két ember maradványait találták meg, majd egy benzinkútnál folytatódott. A vádlottat korábban egy másik ügyben, a Fő utcai órás meggyilkolásának a vádja alól felmentette a bíróság.

F.-Sz. Attilát csütörtökön kéz- és lábbilincsben vezették a sűrű nádas melletti útra, amelynek közelében a rendőrök annak idején tanúvallomás alapján találták meg zsákokba csomagolva az áldozatok feldarabolt holttestét.

A tárgyaláson a balatonboglári férfi azt állította, hogy a legutóbb gyerekkorában járt a helyszínen, "kacsatojást és buzogányt" gyűjteni. A korábbi tárgyalásokhoz hasonlóan következetesen tagadta, hogy ő követte volna el a bűncselekményt.

A balatonboglári Shell benzinkútnál egy tanúvallomás megbízhatóságának eldöntése érdekében azt kellett kideríteni, mióta létezik a benzinkút, és kinek az üzemeltetésében. Vaskuti András, a bírói tanács elnöke azt közölte a sajtó képviselőivel, hogy nem nyilatkozhat az ügyről a tárgyalási szakban.

Gombocz István, a vádlott ügyvédje azt mondta: a helyszíni tárgyalás csak megerősítette, hogy a vád a tanúk egymásnak és a tényeknek is ellentmondó tanúvallomásain alapul. Több fontos kérdés tisztázatlan maradt, egyebek között az, hogy a tanúvallomás alapján kutató rendőrök először miért nem találták meg a helyszínen az áldozatok maradványait, majd nyolc hónappal később miért bukkantak rá a holttestekre. Az ügyvéd közölte, nem etikus, hogy az ügy tárgyalását egy korábbi ügy felemlegetésével kezdték, sugallva ezzel a védence bűnösségét.

A kettős gyilkosság ügyében benyújtott vádirat szerint F.-Sz. Attila 2005-ben kábítószerrel kezdett kereskedni, így lépett üzleti kapcsolatba a két későbbi áldozattal, D. Kornéllal és K. Zsolttal. Az ügyészség szerint 2008. május 15-én a vádlott találkozott a sértettekkel III. kerületi bérelt házában, és mivel úgy tudta, hogy D. Kornélnak sok pénze és nagy mennyiségű kábítószere van, elhatározta, hogy megöli a két férfit, majd megszerzi a pénzt és a drogot.

A vádlott a találkozóra érkező férfiakat a vád szerint a konyhában két-két célzott lövéssel megölte, ezután a holttesteket - boncmesteri ismereteit felhasználva - feldarabolta, a testrészeket műanyag zsákokba rakta, majd éjjel Balatonboglár és Balatonlelle között egy nádasban elrejtette. Később megpróbálta a bűncselekmény nyomait eltüntetni: a házat kitakarította, áldozatainak értéktárgyait pedig különféle helyeken utóbb értékesítette.

F.-Sz. Attilát a Fő utcai órásgyilkosság ügyében 2005 januárjában mentette fel az emberölés vádja alól jogerősen - bizonyítottság hiányában - a Fővárosi Ítélőtábla. Az I. kerületi üzletben 1999 júniusában lőtte valaki homlokon, tarkón és közelről nyakon az órást. A gyilkosság vádja alól felmentett férfi a jogerős ítélet után kártalanítási eljárást indított az állam ellen, és több mint 25 millió forintot kapott. Az ügyben F.-Sz. Attila felmentése óta nem marasztaltak el senkit.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport