Záporokat, zivatarokat hozhat a front

2012.07.14. 09:44

Ma sok lesz a napsütés, majd a délutáni, esti órákban növekszik meg a felhőzet nyugaton és északon, és ott már egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. A szél késő délutántól északnyugatira fordul, a Dunántúlon egyre többfelé megerősödik, zivatar környékén viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 29–35 fok között várható, északnyugaton lehet néhol kissé hűvösebb. Késő este 15, 24 fok valószínű.

A szupercella.hu előrejelzése szerint lokálisan lehullhat rövid idő alatt nagyobb mennyiségű csapadék, de komolyabb villámárvizektől vélhetően nem kell tartani. A front mentén számíthatunk hevesebb, 90 km/órás kifutószelekre.

Az UV-B sugárzás nagyon erős, 7,9-es lesz.

Holnap délkeleten változóan, főként északon és nyugaton eleinte többnyire erősen felhős idő várható, majd ott is csökken a felhőzet. Kezdetben sokfelé, napközben elszórtan fordulhat elő eső, zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22–28 fok között valószínű, délkeleten 29–32 fok is lehet.

A folytatásban néhány napig 30 fok alatti maximumok lesznek a jellemzőek, de a hét második felében melegedés kezdődik.

A Balaton Siófoknál 23, a Velencei-tó Agárdnál 22 fokos.