Jónás, Renátó
4 °C
10 °C
Index - In English In English Eng

Kilencmilliót loptak el egy ATM-ből

2012.07.18. 17:17
Bankjegykiadó automatából lopott el csaknem kilencmillió forintot egy fiatalember és az élettársa Szombathelyen – közölte Varga Norbert, a Szombathelyi Városi Ügyészség vezető helyettes ügyésze.

Az ügyben jelentős értékre elkövetett lopás bűntette miatt folytat nyomozást a Szombathelyi Városi Rendőrkapitányság egy helyi férfi és élettársa ellen, akik egy héttel ezelőtt, július 11-én éjszaka csaknem kilencmillió forintot loptak el a szombathelyi Váci Mihály utcában lévő bankjegykiadó automatából.

A fiatalembernek, aki egy biztonsági cégnél dolgozott értékkezelőként, majd gépkocsivezetőként, a munkaköre miatt kulcsa volt a bankjegykiadó automatához, és ismerte annak kódját is. Így egyszerűen kinyitotta, majd kikódolta a berendezést, és magához vette a pénzt. Élettársa eközben figyeléssel segítette a bűncselekmény elkövetését.

A rendőrség már másnap elfogta az elkövetőket, az ellopott pénz 15 ezer forint kivételével előkerült, a gyanúsítottak pedig beismerték a bűncselekmény elkövetését.

Közölte: az ügyészség nem tett indítványt a gyanúsítottak előzetes letartóztatására, hiszen két büntetlen előéletű fiatalról van szó, akik beismerték a bűncselekmény elkövetését és a kár nagy része is megtérült.

Varga Norbert hangsúlyozta: a gyanúsítottakat gyorsított eljárásban kívánják bíróság elé állítani.