Nyomtatóval és filctollal gyártották a pénzt

2012.07.18. 20:50
Előzetes letartóztatásba helyezték azt a férfit, aki hamis húszezressel akart fizetni egy veszprémi patikában – közölte Kómár Viktória, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Autójában több mint egymillió forintnyi hamis 10 és 20 ezer forintost találtak.

A középkorú pár egy gyógyszertárban akarták elkölteni hamis tíz-, illetve húszezreseiket. A patikus azonban észrevette, hogy a bankjegyek hamisak, és értesítette a rendőrséget.

A rendőrök a 42 éves férfit és a helyszínen időközben megjelenő 37 éves feleségét kezdetben tanúként hallgatták ki. Azt állították, hogy a hamis pénz feltehetően valamelyik pénzváltásnál került hozzájuk.

A nyomozók felvették a kapcsolatot több vidéki rendőrkapitánysággal, és a kapott információk alapján már gyanúsítottként hallgatták ki a hamis pénzzel fizetőket. A nő részletes beismerő vallomást tett. A férj autójában több mint egymillió forintnyi gyanús 10 és 20 ezer forintost találtak, ezeket családi házukban multifunkciós nyomtatóval és filctollal készítették – ismertette a szóvivő.

A férfit, aki Szombathelyen, Ajkán, Veszprémben és Budapesten is követett el hasonló cselekményt, előzetes letartóztatásba helyezték, feleségének őrizetét – együttműködő magatartására és büntetlen előéletére tekintettel – a rendőrség megszüntette.